Elöljáró szó  
> MTV história  
Interjúk  
Televíziós arcok
 
   
 
 
 
 
vissza a FilmesHázba
 
 
 
Dunavölgyi Péter a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Televíziótörténet tanára, korábban közel 40 évig dolgozott a Magyar Televízióban. Az közel harminc évet a Híradó szerkesztőségében töltött, majd 1998-2008 között az MTV Archívum vezetője volt.
A kilencvenes évektől kezdve a televíziós munkái mellett televíziótörténeti kutatásokba kezdett.
2007-ban létrehozta a Magyar Televízió 50. évfordulójára a  www.tvarchívum. hu honlapot, majd vezető társaival Józsa Anikóval és Babiczky Lászlóval belekezdett egy online televíziós lexikon létrehozásába Arcképcsarnok  címmel, amely közel ezer televíziós alkotó életrajzi lexikon szócikket tartalmazott.
Sajnálattal, de ez az anyag ma már nem érhető el az MTVA honlapjáról.  
Dunavölgyi Péter A Magyar Televízióról korábban részletes televízió történet nem készült.
Lévai Béla a Rádió és Televízió Újság korábbi főszerkesztője írt ugyan három kötetes RTV történetet, de ez inkább csak a főbb dátumokat tartalmazta. 
Babiczky László rendező pedig Szabadság tér 17, avagy a közszolgálati televízió tündöklése és. címmel jelentetett meg könyvet 2007-ben.
Az MTV 50. évfordulóján Dunavölgyi Péter elindította a "Fejezetek a Magyar Televízió történetéből" című sorozatát, amely egy-egy műsorévet dolgozott fel. A sorozat évről évre 2-3 év feldolgozásával folytatódik.
Itt a Filmesház honlapján is olvashatók "Fejezetek a Magyar Televízió történetéből" sorozata korábbi és következő részei.
Az elmúlt években Babiczky László és Dunavölgyi Péter televíziós életinterjúk készítésébe kezdtek, ezek a folyamatos feltöltésére is vállalkozik a Filmesház honlapja.
Babiczky László