Dark Light

Mostantól kezdve az Alapítvány honlapján is elérhetőek lesznek a magyar televíziózás kezdeteiről és dicsőséges, no meg kevéssé dicsőséges napjairól szóló anyagok Babiczky László és Dunavölgyi Péter szerkesztésében.
A kezdetekben még foghíjas anyagot folyamatosan bővítjük, ám mivel ezt társadalmi munkában végezzük, kérjük szíves türelmeteket.

A magyarországi televíziózás története meghatározó szelete a magyar kultúrának.
Sikertörténet, mert egyedi módon kiemelkedő szerepet kapott Magyarországon a kultúra a televíziózásban, mind műsorpercben, mind pedig az érték centrikusság tekintetében. Nem csak közvetítette, a nézők széles rétegeihez eljuttatta a kulturális értékeket, de értéket is teremtett. Opera feldolgozásai, versműsorai, tévéjátékai, tévéfilmjei különlegességnek számítanak a világ televíziózásának történetében. Megújuló és nemzetközi rangot, figyelmet kivívó filmkultúránk értékeit is folyamatosan eljuttatta nézőihez.

Ezért döntött úgy a Filmesház vezetése, hogy segíti ennek a televíziós korszaknak dokumentálását és honlapján helyet ad, mind a szöveges dokumentumoknak, mind a mozgóképes visszaemlékezéseknek, ezzel is szolgálva a magyar kultúrtörténet ügyét. Ezt a tevékenységét azonban időhatárok közé szorítja a magyar televíziózás első 50 évére koncentrálva. (1957-2007)