1092 Budapest, Ráday utca 31/K
email: filmeshaz@filmeshaz.hu; tel: (1)299-30-27; (1)299-30-30; fax: (1)299-30-28
 
 
> Rólunk  
Hírek  
Szolgáltatások  
Programok  
Galéria  
 
FH mint székhely  
találkahely
Elérhetőségek  
Archívum  
   
   
   
MTV-történet  
 
     
 
Portál
 
  A FilmesHáz Alapítványt a FilmJUS Egyesület hozta létre 2011. novemberében. Az Alapító Okirat itt olvasható.
A jogerős bejegyző végzést a Fővárosi Törvényszék 2012. február 7-én bocsájtotta ki, amelyben a FilmesHáz Alapítványt, 11.535 sorszám alatt nyilvántartásba vette és közhasznú szervezetté minősítette.
 
     
  Az Alapítvány célkitűzése (idézetek az Alapító Okiratból):  
 
  "Az Alapítvány közhasznú célja kulturális tevékenysége révén közreműködni a civil filmszakmai szervezetek tevékenységének támogatásában, civil filmes egyesületek közgyűlési, ill. egyéb rendezvényei helyszínének biztosításában, az audiovizuális művészeti tárgyú kiállítások rendezésében, lehetőséget teremteni rendezvények, tanácskozások, szakmai viták, bemutatók megrendezéséhez a filmszakma fejlesztése érdekében."
"Az Alapítvány által nyújtott közhasznú szolgáltatásokból bármely civil filmszakmai szervezet, továbbá magyar állampolgárságú, vagy határon túli, de magyar anyanyelvű filmszerző (filmíró, rendező, operatőr és egyéb filmszerző) és jogutódja részesülhet."
 
     
  MTV-történet  
 
  Mostantól kezdve az Alapítvány honlapján is elérhetőek lesznek a magyar televíziózás kezdeteiről és dicsőséges, no meg kevéssé dicsőséges napjairól szóló anyagok Babiczky László és Dunavölgyi Péter szerkesztésében.
A kezdetekben még foghíjas anyagot folyamatosan bővítjük, ám mivel ezt társadalmi munkában végezzük, kérjük szíves türelmeteket.